LECTURĂ ONLINE

Podobier - online

Podobier - Care conține principalele podobii ale celor opt glasuri bisericești pe scurt și larg, precum și troparele Fericirilor de la Liturghie, în metrica imnografică bizantină

Autor:
Laurențiu Truță
Editura:
Reîntregirea
Anul apariției:
2022
Tip copertă:
Online
Dimensiune:
210x297mm
Număr de pagini:
140
ISBN:
-
ISMN:
979-0-9009894-7-5
Colecția/Categoria:
Liturghia Bizantină
Conține CD:
nu
Preț:  45,00 RON

Descriere carte

PODOBIERUL cuprinde cele mai importante podobii, pe cele opt glasuri bisericești, în variantă irmologică scurtă (tropărească), dar și cea irmologică pe larg, în metrica originală. Textul este potrivit după cel al Arhiereului Ghenadie Țeposu, publicat în volumul Albina muzicală, București 1875. Acest podobier poate servi atât ca volum de strană, în cadrul sfintelor slujiri, cât mai ales psalților imnografi, dând astfel posibilitatea de a accesa și de a avea ca reper podobiile originale nealterate melodic, ca modele sigure pentru o compoziție reușită, după erminia bizantină. Cântările psaltice alcătuite după modelele prosomice îmbogățesc nespus de mult slujbele bisericești, creând acea dinamică deosebită specifică slujirii.

Acest volum ar trebui să fie un indispensabil reper muzical psaltic pentru începători, dar și pentru cei care doresc să deprindă diversele construcții melodice pe fiecare glas, care „se pot învăța și reține cu multă înlesnire, fiind compuse cu acea simplitate antică ce farmecă auzul”( Arhiereul Ghenadie,  Albina muzicală, București 1875, p. 7).

La editarea acestei cărți s-au folosit fonturile psaltice Laurențiu Truță Byzantine Music Fonts – Bold, care provin din caligrafia autorului.

Notă: Această carte nu este în format ebook. Nu se poate descărca sau printa, ci doar lectura online

Imagini din carte