LECTURĂ ONLINE

Theoretikon vol.1 - online

Suport de curs teoretic și practic de muzică psaltică unit cu Antologhion – Repertoriu de bază al cântărilor de la strană și Podobiile cu aplicații în Metrica Bizantină
Carte + CD

Autor:
Laurențiu Truță
Editura:
Reîntregirea
Anul apariției:
2020
Tip copertă:
Online
Dimensiune:
210x297mm
Număr de pagini:
408
ISBN:
978-606-509-461-1
ISMN:
-
Colecția/Categoria:
vol. 1
Conține CD:
da
Preț:  80,00 RON

Descriere carte

Prin parcurgerea acestui volum, cititorul poate experimenta minunata lume a muzicii vechi bisericești bizantine. Theoretikon (vol.1) propune o incursiune în lumea muzicii psaltice, pornind de la noțiunile de bază, organizate progresiv pe înțelesul tuturor. Totodată, partea practică a cărții este susținută de înregistrările audio ale cântărilor și exercițiilor, fiind un important reper la nivel interpretativ în această direcție.

În sprijinul studiului materialelor vine și Cursul Online de Muzică Psaltică organizat de Centrul Cultural Lumină Lină - Studii de Muzică Bizantină. În cadrul cursului, prezentul volum reprezintă principalul material sau suportul acestuia. Cartea se adresează atât începătorilor (exercițiile caracterelor vocalice de bază, intervalele și glasurile bisericești), cât și celor de nivel intermediar (hironomiile și teoria muzicii psaltice).

Notă: Această carte nu este în format ebook. Nu se poate descărca sau printa, ci doar lectura online.

Imagini din carte

Ce spun cititorii noștri despre carte

Hauși Gabriela, profesor de muzică psaltică
Am o mare bucurie de fiecare dată când deschid Theoretikonul dumneavoastră. Vă felicit pentru munca pe care ați depus-o de a-l tipari! Îl folosesc mereu la clasă de când l-am comandat. Este teoreticonul cel mai bine structurat. Îl recomand cu căldură celor dornici de a înțelege și de a aprofunda tainele muzicii psaltice. Hârtia este de o calitate foarte bună, iar fontul cu care s-au scris neumele este unul foarte vizibil si odihnitor. Suportul audio este făcut la calitate foarte bună și dă posibilutatea celui care învață să audă intervalele corecte pentru fiecare glas, deoarece instrumentul netemperat - kanonaki dublează mereu vocea umană. De asemenea m-a impresionat capitolul: Cultura vocală (respirație, tehnică de emisie, interpretare), capitol ce nu îl găsim în niciun alt teoreticon. Vă mulțumesc!
Hauși Gabriela, profesor de muzică psaltică
Deliu Ioana Andreea, profesor de muzică
A fost mare bucurie cand am primit Theoretikonul. Am simțit că am în maini o comoară. Superb redactată, cu grija și daruirea lucrului bine facut ca pentru Dumnezeu. Un unic izvor de cunostințe, ca răspuns al rugăciunii, dorinței și interesului foarte multor inimi.
Deliu Ioana Andreea, profesor de muzică
Fratele Andrei Ciopec, Sihăstria Putnei
Theoretikonul lui Laurențiu Truță este cea mai frumoasă unealtă pe care am descoperit-o, prin care oricine, puțin sau mult înzestrat, poate să invețe să cânte muzică psaltică. Din dragoste pentru muzica psaltică, autorul ne pune la dispoziție o carte care își depășește limitele, și uitându-ne atent în cuprinsul ei, vedem un prieten care ne ia de mână și ne duce în infinitul univers al muzicii psaltice. Prin structura ei este foarte accesibilă, deși își păstrează și tainele care, pentru a putea fi descoperite, au nevoie de multă aprofundare. Este ideală pentru cei începători, care abia fac primii pasi, este foarte utilă pentru cei intermediari, pentru a putea sta pe picioarele lor, și este de referință și pentru cei avansați, pentru a le fi mereu acel "bec roșu" care să îi facă să nu se plafoneze, și care să îi tragă de manecă spunându-le parcă: "întotdeauna se poate mai mult". Este o carte pe care am recomandat-o și o voi recomanda tuturor iubitorilor de psaltică, de frumos și de Dumnezeu, și pe care în nenumărate rânduri am găsit-o ca fiind cel mai frumos dar pe care am putut să-l fac cuiva.
Fratele Andrei Ciopec, Sihăstria Putnei