LECTURĂ ONLINE

Principiile de bază ale muzicii psaltice - online

Prescurtare din Theoretikon – suport de curs teoretic și practic de muzică psaltică - vol.1

Autor:
Laurențiu Truță
Editura:
Reîntregirea
Anul apariției:
2021
Tip copertă:
Online
Dimensiune:
-
Număr de pagini:
80
ISBN:
978-606-509-500-7
ISMN:
979-0-9009894-5-1
Colecția/Categoria:
Theoretikon
Conține CD:
nu
Preț:  0,00 RON

Descriere carte

Varianta prescurtată a cărții Theoretikon (vol.1), sub denumirea Principiile de bază ale muzicii psaltice, vine mai ales în sprijinul celor care iau contact cu muzica psaltică pentru fixarea bazelor.

Prin urmare, cartea este dedicată celor începători, punând la dispoziție diverse exerciții și explicații concise, referitoare la caracterele de bază ale muzicii psaltice.

Această sinteză a Theoretikonului (vol.1) facilitează accesul la noțiunile elementare, putând crea o structură de bază pe care ulterior se poate construi întregul edificiu muzical. Am păstrat aici compozițiile cu caracter ludic dedicate neumelor vocalice și hironomice, de asemenea noțiunile teoretice generale referitoare la sistemul modal psaltic, câteva generalități referitoare la instrumentul tradițional psaltirion (kanonaki) și elementele componente ale celor opt glasuri prezentate. 

Finalul cărții aduce un element surpriză prin propunerea unor jocuri pentru copii (și nu numai) cu caracter didactic. Jocurile între copii îndeamnă la buna dispoziție și dragoste pentru muzică, aspecte fundamentale în dezvoltarea personalității muzicale. 

Notă: Această carte nu este în format ebook. Nu se poate descărca sau printa, ci doar lectura online.

Imagini din carte